DE GEDICHTENTUIN

Abonnement op afscheidspoëzie

 

Je herkent het vast… die ene bijzondere situatie of familie. Je weet wat je zoekt, maar kunt geen gedicht vinden dat precies past bij wat jij wilt zeggen.

Van collega’s in de uitvaartbranche kreeg ik zo vaak het verzoek of ik nog niet een mooi gedicht had liggen. Of er misschien speciaal voor hen eentje wilde schrijven. Meestal ging het om vergelijkbare onderwerpen of situaties. Dat bracht mij uiteindelijk op het idee van een abonnement op afscheidspoëzie voor mensen die werkzaam zijn rondom afscheid en rouw. Onder het mom van ‘samen vragen is samen dragen’. Zo ontstond in oktober 2019 dit mooie project, met inmiddels al heel veel enthousiaste abonnees in zowel Nederland als België!

Nu ook online… Mijn Tuin!

Vanaf 1 oktober 2023 is er op veler verzoek ook een prachtige online omgeving toegevoegd aan De Gedichtentuin… ‘Mijn Tuin’. Een digitale verzamelplek voor al die gedichten over rouw en verlies. Niet alleen elke maand iets nieuws in je inbox, maar ook categoriseren in eigen mapjes, gedichten van derden uploaden, persoonlijke notities toevoegen, reeds verschenen gedichten nabestellen en meteen beschikbaar hebben of luisteren hoe een gedicht zich graag laat voorlezen. Je eigen persoonlijke playlist van mooie woorden… wie wil dat nou niet? En daarnaast natuurlijk ook nog steeds de mogelijkheid om het gedicht per post te blijven ontvangen. Volgens veel abonnees elke maand weer een bijzonder cadeautje, dat ook figuurlijk altijd graag even binnenkomt.

De-Gedichtentuin

Pluk een gedicht!

De Gedichtentuin is afscheidspoëzie in de vorm van een interactief en betaalbaar abonnement voor met name professionals in de uitvaartbranche. Daarnaast is het zeker ook bruikbaar in de palliatieve zorg of andere vormen van begeleiding rondom verlies en rouw.

Elke maand ontvang je – per post, online of beide – een nieuw, mooi en troostend gedicht, dat je kunt gebruiken bij een afscheid. En (afhankelijk van je abonnement) een prachtige, duurzame verzamelmap met acht basisgedichten cadeau, om al die gedichten in te bewaren. Online abonnees vinden deze gratis gedichten in de digitale omgeving van Mijn Tuin.

Dus elke maand een nieuw gedicht én… 

 • Een persoonlijke (digitale) bibliotheek vol afscheidspoëzie, die je helemaal kunt inrichten zo jij graag wilt
 • Te gebruiken tijdens uitvaarten en afscheidsceremonie of als troost en aandenken voor nabestaanden
 • Digitaal en/of per post
 • Veel diversiteit in thema’s, ook de minder vanzelfsprekende
 • Persoonlijke inbreng van onderwerpen wordt zeer op prijs gesteld
 • Vrijblijvend advies en hulp bij het aanpassen van gedichten voor een specifieke situatie
 • Een duurzame bewaarmap met acht bestaande gedichten cadeau (voor all-in of postabonnees)
 • Korting (10%) op andere tekstuele hulp van Zilveren Sleutels
 • Reeds verschenen gedichten of extra mappen tegen een kleine vergoeding bij te bestellen

Nabestaan

‘we kunnen bergen soms verzetten
vliegen zomaar naar de maan

maar niemand weet het van tevoren
hoe het moet
dat nabestaan’

… mooi, eenvoudig gedicht over rouw …
Fragment uit een van de maandgedichten van De Gedichtentuin

Interactief

Bel of mail gerust met je vragen! Juist die persoonlijke interactie werkt ook voor mij heel inspirerend. Als het onderwerp waar jij iets voor zoekt ook bruikbaar is als maandgedicht, zijn er geen extra kosten aan verbonden. En heb ik al een gedicht over het onderwerp geschreven, dan kun je dat er voor een klein bedrag los bij kopen, als aanvulling voor je map of je online bibliotheek. Maandelijks is er een update van het overzicht van al die reeds eerder verschenen gedichten, met een korte omschrijving voor welke situatie ze bruikbaar zijn. Ook handig als je op zoek bent naar iets speciaals!

Interactief betekent ook dat je altijd en gratis een beroep op me kunt doen voor advies bij het kiezen van een gedicht of voor kleine aanpassingen in reeds verschenen gedichten, wanneer dat voor een bepaalde situatie wenselijk is. En last but not least denk ik natuurlijk graag mee over wat voor andere woorden dan ook!

Nog meer voordelen…

Als abonnee heb je daarnaast ook korting op andere dienstverlening van Zilveren Sleutels. Zoals bijvoorbeeld gedichten op verzoek. Voor op je website of aan de muur in een rouwkamer, aula of je praktijk. Voor een huwelijk, jubileum of gewoon een dierbare vriend die je graag een bijzonder cadeau wil geven.

Ook een persoonlijke kerstkaart voor je collega’s/relaties of een gedicht voor een speciale herdenking behoort natuurlijk tot de mogelijkheden! Daarnaast kun je uiteraard mijn hulp vragen als algemeen tekstredacteur voor een persbericht, flyer of brochure, boeken en nog veel meer.

Dus… niet langer meer eindeloos op internet zoeken naar dat ene gedicht voor die ene speciale situatie, maar gewoon naar Zilveren Sleutels en haar Gedichtentuin, om daar naar hartenlust te vragen, te vinden en te plukken! Ik hoop je er te ontmoeten!

Marie-Cécile Pieters – Ritueelbegeleider (Stein)

“Wat ik het prettige vind, is dat jouw gedichten zo toegankelijk zijn. Niet hoogdravend of zweverig. Ze zijn voor iedereen te begrijpen en te voelen. En het is voor mij ook altijd een inspiratiebron om mijn woorden mede af te stemmen op zo’n gedicht.”

 

Regien Busschers – Ritueelbegeleider (Haaksbergen)

“Margreet verrast mij iedere keer weer met prachtige schilderijtjes van woorden… in alle eenvoud en heel erg puur. Mijn werk wordt er alleen maar waardevoller door. Haar gedichten zijn vaak zó integer en benoemen zó mooi alle vragen en onzekerheden, dat ze mensen ook écht troost geven”

Henry van den Berg – Uitvaartverzorger (Apeldoorn)

“Met deze gedichten kan ik de uitvaarten die ik verzorg nog persoonlijker maken. Ze zijn makkelijk voor te lezen en Margreet weet met elk woord mensen te raken. Bovendien is de map zeer representatief, waardoor ik hem mee kan nemen naar families als zij zelf iets willen bijdragen, maar geen ‘standaard’ gedicht van internet willen.”

Abonnementen 2024 (klik hier voor een uitgebreid overzicht)

Maandabonnement

Genoemde tarieven zijn per maand en inclusief 9% btw. Betaling gaat via automatische incasso en na het eerste kwartaal is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Nederland

 • Online: €7,50
 • Post: € 9,75
 • All-in (post en online): €12,00

België

 • Online: €7,50
 • Post: €12,50
 • All-in (post en online): € 14,75

Jaarabonnement

Bij een jaarabonnement krijg je een korting van 10% op bovenstaande prijzen. Betaling is ook dan per automatische incasso, maar je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je liever per maand of per jaar betaalt.

Vestiging met meerdere medewerkers

Voor vestigingen met meerdere medewerkers zijn er aantrekkelijke kortingen mogelijk. Kies bij het aanmelden voor Abonnement Vestiging en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op voor een offerte op maat. Je verplicht je nog tot niets. Meestal gaat het dan om een hoofd-abonnement op naam en adres van de vestiging en voor geïnteresseerde medewerkers tegen korting toegang tot een persoonlijke digitale omgeving.

OVER MIJ

Van kinds af aan is schrijven voor mij een manier om grip te krijgen op de grote en kleine dingen in mijn leven. In mijn jeugd, studententijd en de vijftien jaar dat ik in Portugal woonde, zijn er heel wat letters op papier gekomen, maar pas in 2013/2014 heb ik van schrijven mijn beroep gemaakt.

De tijd waarin ik afscheid moest nemen van mijn beide ouders, maar waarin op 19 september 2013 ook mijn eigen tekstbureau werd geboren. Sindsdien ben ik elke dag op zoek naar woorden die het verschil maken. Luisteren naar kwetsbaarheid en daar een mooie strik omheen schrijven. Dát is waar ik mijn uitdaging vind.

Na de publicatie van inmiddels twee eigen gedichtenbundels, ontstond eind 2019 vanuit mijn werk als ceremonieel spreker bij uitvaarten, het idee voor De Gedichtentuin, een maandelijks abonnement op afscheidspoëzie voor professionals die werken rondom rouw en verlies. Met natuurlijk een prachtige verzamelmap om al die gedichten in te bewaren en vanaf oktober 2023 ook voor iedereen zijn of haar eigen digitale bibliotheek!

Dit project kreeg in 2020 een vakjury-nominatie voor de Dutch Funeral Awards en heeft inmiddels zowel in Nederland als België al heel veel enthousiaste abonnees!

IMG_6159

Ja, ik heb interesse in een abonnement op De Gedichtentuin!