DE GEDICHTENTUIN

Abonnement op afscheidspoëzie
voor professionals werkzaam rondom uitvaart en rouw

Je herkent het vast… die ene bijzondere situatie, familie of persoon. Je weet wat je zoekt, maar kunt geen gedicht vinden dat precies past bij wat jij wilt zeggen.

Van collega’s in de uitvaartbranche kreeg ik zo vaak het verzoek of ik nog niet een mooi gedicht had liggen. Of er misschien speciaal voor hen eentje wilde schrijven. Meestal ging het om vergelijkbare onderwerpen of situaties.

Dat bracht mij uiteindelijk op het idee van een abonnement op afscheidspoëzie voor mensen die werkzaam zijn rondom afscheid en rouw. Onder het mom van ‘samen vragen is samen dragen’. Zo ontstond in oktober 2019 dit mooie project, met inmiddels al heel veel enthousiaste abonnees door het hele land!

De-Gedichtentuin

Pluk een gedicht!

De Gedichtentuin is afscheidspoëzie in de vorm van een interactief en betaalbaar abonnement voor met name professionals in de uitvaartbranche. Daarnaast is het zeker ook bruikbaar in de palliatieve zorg of andere vormen van begeleiding rondom verlies en rouw.

Elke maand ontvang je per post een nieuw, mooi en troostend gedicht, dat je kunt gebruiken bij een afscheid. Plus natuurlijk een prachtige, duurzame verzamelmap (met acht basisgedichten cadeau) om al die gedichten in te bewaren.

Iedere maand een mooi gedicht per post

 • Te gebruiken tijdens uitvaarten en afscheidsceremonie of als troost en aandenken voor nabestaanden
 • Veel diversiteit in thema’s, ook voor de minder vanzelfsprekende situaties
 • Persoonlijke inbreng van onderwerpen wordt zeer op prijs gesteld
 • Hulp bij het aanpassen van eerder verschenen gedichten bij een specifieke situatie
 • Gedrukt op stevig en natuurlijk gebleekt biotop-papier (gebroken wit)
 • Prachtig geïllustreerde bewaarmap met 8 bestaande gedichten cadeau
 • Korting (15-25%) op andere tekstuele hulp van Zilveren Sleutels
 • Reeds verschenen gedichten of extra bewaarmappen kunnen tegen een kleine vergoeding bijbesteld worden

Nabestaan

‘we kunnen bergen soms verzetten
vliegen zomaar naar de maan

maar niemand weet het van tevoren
hoe het moet
dat nabestaan’

… mooi, eenvoudig gedicht over rouw …
Fragment uit een van de maandgedichten van De Gedichtentuin

Interactief

Bel of mail gerust met je vragen! Juist die persoonlijke interactie werkt ook voor mij heel inspirerend. Als het onderwerp waar jij iets voor zoekt ook bruikbaar is als maandgedicht, dan zijn er geen extra kosten aan verbonden. En heb ik al een gedicht over het onderwerp geschreven, dan kun je dat er voor een klein bedrag los bij kopen, als aanvulling voor je map. Regelmatig krijg je een update en overzicht van al die reeds eerder verschenen gedichten, met een korte omschrijving voor welke situatie ze bruikbaar zijn. Ook handig als je op zoek bent naar iets speciaals!

Interactief betekent ook dat je altijd en gratis een beroep op me kunt doen voor hulp bij het kiezen van een gedicht of voor kleine aanpassingen in reeds verschenen gedichten, wanneer dat voor een bepaalde situatie wenselijk is. En last but not least denk ik natuurlijk graag mee over wat voor andere woorden dan ook!

Nog meer voordelen…

Als abonnee heb je daarnaast ook korting op sommige andere producten van Zilveren Sleutels. Zoals bijvoorbeeld gedichten op verzoek, een mooi gedicht voor je website of voor aan de muur in een rouwkamer, aula of je praktijk.

Ook een persoonlijke kerstkaart voor je collega’s/relaties of een gedicht voor een speciale herdenking behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden! En daarnaast kun je uiteraard mijn hulp vragen als algemeen tekstredacteur voor een persbericht, flyer of brochure, een levensverhaal en nog veel meer.

Nog meer reden dus om niet langer meer eindeloos op internet te zoeken naar dat ene gedicht voor die speciale situatie, maar gewoon een mooi boeket in De Gedichtentuin te plukken!

Marie-Cécile Pieters – Ritueelbegeleider (Stein)

“Wat ik het prettige vind, is dat jouw gedichten zo toegankelijk zijn. Niet hoogdravend of zweverig. Ze zijn voor iedereen te begrijpen en te voelen. En het is voor mij ook altijd een inspiratiebron om mijn woorden mede af te stemmen op zo’n gedicht.”

 

Regien Busschers – Ritueelbegeleider (Haaksbergen)

“Margreet verrast mij iedere keer weer met prachtige schilderijtjes van woorden… in alle eenvoud en heel erg puur. Mijn werk wordt er alleen maar waardevoller door. Haar gedichten zijn vaak zó integer en benoemen zó mooi alle vragen en onzekerheden, dat ze mensen ook écht troost geven”

Henry van den Berg – Uitvaartverzorger (Apeldoorn)

“Met deze gedichten kan ik de uitvaarten die ik verzorg nog persoonlijker maken. Ze zijn makkelijk voor te lezen en Margreet weet met elk woord mensen te raken. Bovendien is de map zeer representatief, waardoor ik hem mee kan nemen naar families als zij zelf iets willen bijdragen, maar geen ‘standaard’ gedicht van internet willen.”

Tarieven 2023

Maandabonnement

Genoemde tarieven zijn per maand, per gebruiker en inclusief btw. Betaling geschiedt per automatische incasso. Elke gebruiker krijgt een eigen verzamelmap, maar bij een abonnement met meerdere gebruikers is slechts één verzendadres mogelijk.

Nederland

 • Basis (1 gebruiker): € 9,75
 • Extra (2 gebruikers): € 7,60 (per gebruiker)

België

 • Basis (1 gebruiker): € 12,50
 • Extra (2 gebruikers): € 9,35 (per gebruiker)

Bij meer gebruikers graag even contact opnemen voor offerte op maat

Jaarabonnement

Bij een jaarabonnement krijg je een korting van 10% op bovenstaande prijzen en zijn dezelfde voorwaarden van toepassing. Betaling is in principe ook per maandelijkse incasso, maar mocht je liever per jaar betalen en een jaarfactuur ontvangen, dan kan dat. Neem in dat geval even contact met me op.

OVER MIJ

Van kinds af aan is schrijven voor mij een manier om grip te krijgen op de grote en kleine dingen in mijn leven. In mijn jeugd, studententijd en de vijftien jaar dat ik in Portugal woonde, zijn er heel wat letters op papier gekomen, maar pas in 2014 heb ik van schrijven mijn beroep gemaakt.

Het jaar waarin ik afscheid moest nemen van mijn ouders, maar waarin ook mijn eigen tekstbureau werd geboren. Sindsdien ben ik elke dag op zoek naar woorden die het verschil maken. Luisteren naar kwetsbaarheid en daar een mooie strik omheen schrijven. Dát is waar ik mijn uitdaging vind.

Na de publicatie van inmiddels twee eigen gedichtenbundels, ontstond eind 2019 vanuit mijn werk als ceremonieel spreker bij uitvaarten, het idee voor De Gedichtentuin, een maandelijks abonnement op afscheidspoëzie voor professionals die werken rondom rouw en verlies. Met natuurlijk ook een prachtige verzamelmap om al die gedichten in te bewaren.

Dit project kreeg in 2020 een vakjury-nominatie voor de Dutch Funeral Awards en heeft inmiddels door het hele land al heel veel enthousiaste abonnees!

IMG_6159

Ja, ik heb interesse in een abonnement op De Gedichtentuin!