Poëzie op maat

Met de gedachte mensen blij te maken met een persoonlijk gedicht, vroeg ik een paar jaar geleden op social media, wie er iemand kende die met kerst wel wat extra kleur in zijn of haar leven kon gebruiken. Er kwamen zoveel ontroerende en lieve reacties, dat ik besloot ook professioneel door te gaan met het schrijven van poëzie op maat. Dus zoek je als vriendengroep, familie, bedrijf, team, organisatie of collega’s een mooi en persoonlijk cadeau voor een speciale gelegenheid of voor iemand die iets bijzonders verdient, dan hoor ik het graag.

Natuurlijk is het ook mogelijk een persoonlijk gedicht als poëziekaart te laten afdrukken. Als kerstkaart, cadeautje op een congres of symposium, voor in een kerstpakket, mee in een goodiebag of als relatiegeschenk. Met of zonder logo van je bedrijf of organisatie… alles is mogelijk! Voor prijzen klik hier.

In de webwinkel zijn overigens ook bestaande poëziekaarten te koop. Setjes van vijf met gedichten uit Ik mis je in alle kleuren en Warboel of mooie sets kerstkaarten, met vier sfeervolle kerstgedichten van de afgelopen jaren.

Een persoonlijk gedicht als exclusief en uniek kunstwerkje op kwalitatief hoogwaardig papier met passe-partout en optioneel een originele tekening van een van de illustratoren van Zilveren Sleutels. Een mooi en bijzonder cadeau!

Wie gun jij een persoonlijk gedicht?

Laat het me weten

Troost

Onlangs begeleidde ik de uitvaartplechtigheid van een jong iemand, die bij een ongeluk om het leven is gekomen. De aula was verzadigd van verdriet en alle woorden van troost die ik zocht, voelden verkeerd gekozen. Pas thuis kwamen ze aarzelend uit mijn pen. Misschien is troost wel een verlangen… ik schreef dit gedicht voor haar ouders en broers.

MINDZ Anders kijken, de ander zien!

In het kader van dit door Fit-Art ontwikkelde inspiratieproject voor de Stichting Marga Klompé, sprak Prof. Dr. Joris Slaets op dinsdag 30 januari in theater De Storm over empathie in de zorg. Alle 500 aanwezigen kregen na afloop een mooie en treffend geïllustreerde wenskaart met het gedicht Voetstappen.

Poëzie

Monique uit België schreef: “Mijn vriendin verloor bijna 10 jaar geleden haar 21-jarige zoon (de boezemvriend van mijn dochter) bij een verkeersongeluk. Een van haar hulplijnen om te kunnen leven met dit grote verdriet is poëzie. Ze sprokkelt overal gedichten vandaan. Daarom, als mooi geschenk voor deze dagen….”

Carpe diem

“Vanwege de zorg om de gezondheid van mijn jongste, is er soms te weinig tijd en ruimte om mijn dochter van 15 de aandacht en liefde te geven die zij nodig heeft. Ik voel me daar vaak schuldig over en wil haar op een deze manier zeggen hoe veel ik van haar houd en hoe trots ik op haar ben…..” schreef een moeder die anoniem wil blijven.

Samen

Groep 8 van De Brug neemt afscheid van elkaar. Een periode met fijne, maar ook verdrietige herinneringen. Ik was een middag bij hen om samen te praten over emoties en gevoel aan de hand van het gedicht Jassen uit de nieuwe bundel Warboel. En bij de eindmusical op 7 juli kregen ze een mooi cadeau. Want liefde geef je niet alleen door, maar neem je ook mee.

Lang zal je leven

“Hoe lang ik ook in haar kamertje bleef, ze kwam niet meer terug”. Op 12 februari 2016 verloren Monique en Manuel op het eind van de zwangerschap hun dochtertje Caithlyn, zusje van Jayden. Op 15 februari werd ze geboren. Als cadeautje voor haar eerste verjaardag vroeg Monique ons een gedicht te maken, over “het missen en onze liefde en dromen, zonder einde of begin”.

Vaders

De vader van Joyce (28) kreeg in de zomer te horen dat hij maagkanker had en overleed op 28 december, na een zware operatie. Je grote, sterke vader opeens zo kwetsbaar zien worden, geen afscheid kunnen nemen en verder moeten leven zonder hem. Maar hoe?

 

Ik droom je

Tweeënhalf jaar geleden verloren Sharon en Danny hun eerste zoon Maeven na ruim 39 weken zwangerschap. Sharon schreef: “Wil je ons woorden geven om te durven voelen?”

Verbloemen

De man van Jed kreeg twee jaar geleden op zijn 64e een ernstig herseninfarct en sindsdien zoeken ze als gezin naar andere manieren om te communiceren. Ze proberen in mogelijkheden te denken en niet in wat er niet meer kan…

Hand in hand

Vorig jaar is Thea’s dochter op jonge leeftijd door zelfdoding om het leven gekomen. Beetje bij beetje vindt Thea niet alleen zichzelf terug, maar ook haar prachtige dochter, die ze elke dag om zich heen voelt.

 

Je naam

Stichting Levende Namen organiseert al sinds 2011 elke derde dinsdag van oktober een gedachtenis-bijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats in Lochem. Een sfeervolle avondwandeling met licht, warmte, muziek, poëzie, dans en andere kunstvormen om samen of alleen weer even stil te staan bij degenen die we missen.

Samenloop voor Hoop

Jaarlijks worden overal in Nederland Samenloop voor Hoop-dagen georganiseerd met als doel met elkaar geld bijeen te lopen voor het KWF. In juni 2016 vroeg een van de deelnemende teams van Berkelland mij om speciaal voor deze dag een gedicht te schrijven en Esther Klein Gunnewiek maakte er een prachtige illustratie bij.