Het moét me van het hart, omdat ik er zo heel erg blij van word. Iedere maand krijg ik in de brievenbus een heel mooi verpakt cadeautje. Ik ben abonnee van ‘De Gedichtentuin’ en Margreet verrast mij iedere keer weer met prachtige schilderijtjes van woorden. Geen hoogdravende of zweverige teksten, maar in alle eenvoud heel erg puur. Mijn werk als ceremonieel spreekster wordt er alleen maar waardevoller door omdat ik ze, als abonnee, tijdens een afscheid mag gebruiken.

Margreet schrijft ook op verzoek en vanochtend beantwoordde ze mijn vraag. Zaterdag verstrooien we de as van een jonge vrouw bij een kleine lindeboom die door de familie gepoot gaat worden. Ze stierf zomaar zeer onverwacht in de coronatijd. Maar diezelfde zaterdag stond eigenlijk hun trouwerij gepland. Ze werd opgebaard in haar trouwjurk. De dag zal vreemde gevoelens met zich mee brengen… Maar de tekst die Margreet voor mij schreef en die ik mag voorlezen op het moment van planten is zó lief en beantwoordt zó alle onzekerheden en vragen, dat ik zeker weet dat haar partner met een gerust hart verder zal leven en ergens weer een draad op zal pakken.

De Gedichtentuin, ken je die nog niet? Dan verwijs ik je heel beslist naar Margreets website. Voor een klein bedrag krijg ook jij iedere maand een cadeautje in de brievenbus…

Regien Busschers  (augustus 2020 – in een besloten Facebook-groep voor ritueelbegeleiders)