Online lessuggesties en werkvormen bij Warboel

Bij alle gedichten uit het kinderboek Warboel horen praktische en complete online lessuggesties voor gebruik in de klas, geschreven door Nienke Enzerink, Lisa Mennink, Manon Görz en Joyce van de Langenberg, studenten van Iselinge Hogeschool uit Doetinchem.

Yvette Reusen van Open Kindercoaching uit Groenlo zorgde voor handzame en inspirerende werkvormen voor kindercoaches en andere professionals, die ze toelicht in een algemene inleiding.

De gedichten zelf zijn niet te downloaden, maar te vinden in het boek Warboel. Ook voor ouders en andere volwassenen kunnen de tips op deze pagina wellicht een handvat bieden om met het kind in gesprek te gaan. Maar het blijven tips en suggesties om de drempel naar het praten over soms toch best wel gevoelige onderwerpen wat minder hoog te maken. In sommige gevallen kan het echter noodzakelijk zijn, bij het kind en situatie passende, deskundige en professionele hulp in te schakelen.

Zelf een leuke aanvulling of creatief idee?
Laat het ons gerust weten!! We streven ernaar deze pagina regelmatig te updaten met nieuwe suggesties en werkvormen en jullie hulp is daarbij uitermate welkom!