Ik mis je in alle kleuren - Recensies

Ik vind haar gedichten juweeltjes

De teksten ontroeren me, door hun eenvoudige, rake taal. Jansen weet als geen ander alle emoties in een rouwproces prachtig te verwoorden. In een paar woorden komen vele facetten van rouw aan bod: vragen, tranen, boosheid, eenzaamheid, angst, verlangen. Door het te benoemen schept ze ruimte, schenkt ze erkenning. En daarin zit troost. Niet door het verdriet te bagatelliseren of te relativeren. Niet door te zeggen ‘kop op, ‘het komt wel goed’. Maar juist door het verdriet te zien en te zeggen ‘huil maar’.  Ze ziet de schrijnende pijn van het gemis. Ze ziet hoe mensen doorgaan met hun leven, inclusief de “beetjes blij”, terwijl toch alles anders is. En ze zoekt naar troost. In mooie herinneringen. In vriendschap en de nabijheid van anderen. In een steen. In schrijven en praten over je verdriet. In de gedachte, de ervaring dat wie je mist dichtbij je is. En bovenal in de liefde.

Ik vind haar gedichten juweeltjes. Ze zeggen wat wij zo vaak niet zeggen kunnen. Ze verwoorden diep verdriet, zonder loodzwaar te worden. Ze bieden troost. Aan kinderen én volwassenen. Ik zou ze allemaal wel willen citeren hier.
Maar dat doe ik niet. Koop het boekje!

Irene van der Meulen – Predikant

En ook nog eens fantastisch geïllustreerd!

In dit boekje staan gedichten die zó mooi, liefdevol en meelevend zijn dat ik het al aan verscheidene mensen cadeau heb gedaan. Aan mijn moeder, nadat mijn vader overleden was. Op haar beurt heeft zij het weer aan vriendinnen gegeven. Maar ook aan de vrouw van een overleden collega, de ouders van een gestorven leerling en een jonge vrouw die haar moeder verloren heeft. Verder heb ik het gebruikt bij de begeleiding van een lotgenotengroep voor leerlingen met een overleden ouder. Voor echt iedereen staat er een gedichtje in dat hem of haar speciaal raakt. En dan is het ook nog eens fantastisch geïllustreerd!

Zorgcoördinator VO Nieuwegein

In beeldende taal wordt verteld wat verdriet met je kan doen – NBD Biblion

Bundel met bijzondere gedichten over rouw, afscheid en andere vormen van verlies, geschreven voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een overzicht achterin het boekje geeft weer welke gedichtjes te gebruiken zijn voor basisschoolleerlingen, tieners, volwassenen of ouderen. Voor elke doelgroep zijn vijf tot negen zeer toegankelijke gevoelige gedichtjes opgenomen. In beeldende taal wordt verteld wat verdriet met je kan doen en hoeveel troost het kan geven om je verdriet te delen met anderen. Elk gedichtje begint met een korte toelichting voor wie het geschreven is. Subtiele sfeervolle pentekeningen met zacht ingekleurde accenten passen uitstekend bij de tekst. De Achterhoekse dichteres (die zelf nog maar kort geleden haar beide ouders verloor) spreekt vaak bij uitvaarten en schrijft op verzoek voor een stichting die jongeren begeleidt die met een verlies te maken hebben.

Troostende en ontroerende gedichten, die gemakkelijk voor te dragen zijn, voor alle mensen die persoonlijk met verlies te maken hebben en steun kunnen gebruiken. Voor volwassenen en voor kinderen van ca. 10-18 jaar.

Recensent: R. Scholten-Boswerger voor NBD Biblion

Wat een prachtige, ontroerende gedichten…

Vanochtend is het boek al bezorgd door de postbode! Ontzettend bedankt voor de supersnelle afwikkeling en oh… wat een prachtige, ontroerende gedichten en teksten!! Ik ben er superblij mee. Nogmaals bedankt!

Lida Huisman

Je gedichten raken mij en mijn gezin enorm

Ik heb het boekje nog een keer besteld, zodat we het zelf ook kunnen houden. De andere is voor mijn vriendin. Ik heb een paar gedichten gedeeld met haar en ze was enorm geraakt. Je gedichten raken ook mij en mijn gezin en zijn ons enorm tot steun. Ook bij mijn man en onze dochters van 10 merk ik troost door jouw woorden. “Voor knuffels en kusjes” kwam echt binnen bij mijn dochters (en bij mij ook trouwens), heel mooi om te zien. Dank je wel daarvoor.

Marjon van Straten

Ik denk dat dit een beduimeld boek gaat worden…

Wat een prachtig boek! Je schrijft mijn woorden en raakt mijn ziel. Slechts 1 per dag kan ik aan, daar heb ik genoeg aan voor de hele dag. De tekeningen bij jouw teksten zijn treffend en hadden niet anders kunnen zijn. Dankzij jouw gedicht ‘Ik schrijf je vandaag wat dichter bij mij’ ben ik gaan zitten om mijn dochter te schrijven. Hoe helend! Het heeft me, dwars door mijn tranen, heel goed gedaan. Dank je wel. Ik denk dat dit een beduimeld boek gaat worden…

Riet Olsder

…aan te bevelen!

Kwetsbare en tedere gedichten over afscheid en verlies. Als je een gedicht zoekt bij een afscheid, een herinnering of om iemand te sturen… aan te bevelen!

Riet Fiddelaers-Jaspers (Expertisecentrum Omgaan met verlies)
Nieuwsbrief januari 2016

Een prachtig handvat om gevoelens bespreekbaar te maken…

Margreet weet in haar gedichten als geen ander juist die toon te vinden, die raakt en aanspreekt. Zo bijzonder, dat wij regelmatig een beroep op haar doen, als we voelen dat een groep behoefte heeft aan een bepaald gedicht. Voor ons zijn haar gedichten een prachtig handvat om gevoelens van verdriet, boosheid, geheimen of angst bespreekbaar te maken.

Stichting Jonge Helden – Bussum