Zilverensleutels.nl online!!

Lieve mensen,

Het is zover! Het Woordenpalet blíjft de overkoepelende naam van mijn tekstbureau, maar vandaag is dan ook eindelijk de nieuwe website www.zilverensleutels.nl online gegaan. De huidige site van Het Woordenpalet zal ik blijven gebruiken voor mijn werk als schrijver van levensverhalen en spreker bij afscheid, maar Zilveren Sleutels wordt het mooie en kleurige nieuwe jasje voor alle gedichten en boeken.

Boekén inderdaad, want afgelopen weekend is ook de nieuwe bundel Warboel naar de drukker gegaan, die medio september zal verschijnen. Het is na Ik mis je in alle kleuren het tweede deel in de Zilverensleutel-reeks en ik ben er ontzettend blij mee. Bijna 30 gedichten voor kinderen en jongeren over allerlei onderwerpen over de soms verwarrende wereld om hen heen, die helaas maar al te vaak ook warboel in je hoofd kan veroorzaken. Met opnieuw prachtige paginavullende illustraties van Angelique Bosman en vormgegeven door Saskia Bruil. Leuk detail is dit keer, dat er voor leraren, kindercoaches en andere professionals bij elk gedicht online lessuggesties en werkvormen op de site staan, waar ook ouders uiteraard inspiratie op kunnen doen als ze met hun kind willen praten over soms toch niet makkelijke onderwerpen. Nieuwsgierig geworden? Op de site staat een inkijkexemplaar van het boek, dus neem gerust even een kijkje!

Actie Boekensteun

Warboel wordt in eigen beheer uitgegeven. Mocht je het boek willen kopen, dan zou je ons enorm helpen met een stukje voorfinanciering, door het nu al via de webwinkel te bestellen en te betalen. Doe je dit voor 1 september, dan ontvang je bovendien een prachtige set van 5 wenskaarten met gedichten uit Warboel cadeau.

Dank jullie wel!

En ook de stemactie voor de Yarden Afscheidsprijs loopt nog door tot eind deze maand. We staan nog steeds in de top tien, dus als je nog niet gestemd hebt…….

  1. Ga naar https://www.afscheidsprijs.nl/ik-mis-je-in-alle-kleuren/
  2. Klik op het duimpje rechtsboven
  3. Bevestig je stem via het mailtje dat je van Yarden retour krijgt (kan soms in de Spam terecht komen, maar is betrouwbaar!)

Ontzettend bedankt! Niet alleen voor je stem, maar ook voor al jullie lieve steun, bemoedigende woorden en leuke recensies en reacties die ik de afgelopen twee jaar heb gekregen! Ik ben ontzettend blij dat ik destijds de stap heb durven nemen om me definitief op het schrijven te richten. Het heeft me een gelukkiger, creatiever en completer mens gemaakt!

Een lieve groet voor allemaal,

Margreet


Thuishuis

Er is een thuishuis in mijn hart
ik woon er in mijn dromen
ergens, nergens, overal
maar hoe moet ik er komen?

het heeft geen deuren
en geen ramen
van stenen is het niet gebouwd
het voelt meer als een oude jas
versleten, maar heel erg vertrouwd

hij hoorde echt bij mij die jas
ik hing hem vaak apart
niet aan de kapstok in de gang
maar aan een hanger in mijn hart

nu fiets ik elke zondagmorgen
met al mijn spullen in mijn tas
van mijn moeder naar mijn vader
het is koud zo zonder jas

mijn ogen vol met regendruppels
de wind waait warboel in mijn haar
want als ik daar ben wil ik hier zijn
en als ik hier ben liever daar

ik heb een thuishuis in mijn hart
ik woon er in mijn dromen
ooit krijg ik vast een nieuwe jas
om warm weer thuis te komen.